Guldpigerne og Golden-Boy

Guldmedaljerne ved de danske mesterskaber til Randers HKs U16 piger har været så stor en bedrift og markering, at den naturligvis kræver et par ord mere.

De seje guldpiger og deres dygtige træner, Ronni “Golden-Boy”, samt hele teamet bag holdet har nemlig leveret en helt ekstraordinær arbejdsindsats. Hvis vi går 2 år tilbage var der ikke nogle med håndboldforstand, der i deres vildeste fantasi ville have forudset, at de piger nu 2 år senere kan kalde sig Danmarks bedste. Da Ronni blev ansat i Randers HK i april 2012 var spillermaterialet ikke prangende og de historiske medaljer er udtryk for et langt sejt træk, hvor den ekstremt ambitiøse træner har været dygtig til at få nogle mindst lige så ambitiøse piger til at yde en ekstrem indsats. 11 af de 12 piger er en del af Randers ElitesportsCollege og vores tætte samarbejde med Randers HK og i særdeleshed, Ronni og resten af hans team, har været vigtig for de flotte resultater. Når jeg skriver resultater (flertal) er det jo fordi Guldholdet også vandt pokaltitlen og det uofficielle Nordiske mesterskab, så det her hold er helt unikt og der går mange år mellem vi har så talentfulde spillere samlet i Randers. Det er naturligvis også vigtigt for resultatet, at 5 af pigerne er kommet til byen indenfor de sidste 2 år og bor på college.

Nyt holdbilled

Guldholdet ved fejringen på det gamle rådhus, hvor der var flotte taler fra borgmester, Claus Omann og gaver fra sponsorere.

Når et hold præsterer på så højt niveau er der naturligvis mange ting, der er gået op i en højere enhed. De her piger er gjort af noget helt bestemt stof og deres personlige indsats har naturligvis været det vigtigste og er en både individuel og holdmæssig kraftpræstation. Forældrene har været helt fantastiske til at bakke op om deres piger, hvilket er et must, når den står på træning 6 gange om ugen, samt kampe, stævner, ture til ind og udland, planlægning osv osv. Som jeg har været inde på, har træner og lederne været ekstremt kompetente og den præcise dosering af styrketræning, mentaltræning, teknisk og taktisk træning har ikke kun bygget de her piger op til 3 x guldmedaljer, men også til fremtiden og håndbold på højt niveau. Der bliver ofte talt om, hvorvidt det er muligt at udvikle seniorspillere til liga-niveau og samtidig lave resultater med eksempelvis et U16 hold. – Det er en længere debat som jeg ikke vil gå nærmere ind i her, men jeg vil påstå, at det her hold har 4-5 spillere med oplagt potentiale til at nå liga-niveau. Der er naturligvis lang vej endnu, men i de rette omgivelser og elitemiljø er det muligt – og det miljø har vi i Randers.

Anfører og nøglespiller, Mie Højlund

Anfører og nøglespiller, Mie Højlund

Som skolemand har det været spændende at følge de her piger i det daglige. Samtlige piger er piger med “ben i næsen” og begge ben solidt plantet i den jyske muld. Desuden er det nogle piger, der også har et højt niveau, når det kommer til skolearbejdet, hvor deres drive, engagement og vindermentalitet også kommer til udtryk. Jeg glæder mig til at følge dem til de kommende eksamener, hvor jeg ved de også “går efter guldet”. De her piger er med andre ord alle sammen gode ambassadører for Randers ElitesportsCollege og på Randers Realskole og Tradium er vi meget stolte over, at de også er “vores piger”.

Ronni Boy. En glad cheftræner i bussen på vej hjem fra DM-finalen.

Ronni Boy. En glad cheftræner i bussen på vej hjem fra DM-finalen.

Endnu en gang et stort tillykke til Randers HKs U16 piger og alle de dygtige og engagerede folk omkring holdet. Nu handler det om at nyde sommerperioden, hvor der er knap så meget træning på programmet og hvor kroppen kan få lidt ro frem mod, at det for alvor går løs igen efter sommerferien.