Hvad kan vi lære af Hobro IK??

Som om det ikke var vildt nok, at Hobro rykkede op i superligaen..……

Hobro IK har de seneste uger været en historisk overraskelse i superligaen og med sejre over traditionsrige klubber som FCK, Brøndby og OB er det blevet tydeligt for enhver, at Hobros præstationer ikke er udtryk for tilfældigheder og held… !

Når det nu ikke er held, hvad er det så, der gør at Hobro pludselig, og helt uden alle ”eksperter” havde forudset det, ligger i toppen af superligaen og ikke ligner den sikre nedrykker som de på forhånd var dømt som. Der er ingen tvivl om, at deres øjeblikkelige succes er så ekstrem, at den jo tydeligvis også har overrasket Hobrofolkene selv. Og selvom de har haft det som Jeppe i Baronens seng, der sagde ”drømmer jeg eller er jeg vågen”, så har de håndteret deres historiske start på superligaen på mesterligvis vis. Hobro er nemlig ledet af nogle meget ydmyg mennesker, der altid er opmærksomme på, at ”den næste kamp altid er den vigtigste”, og det gælder både på og udenfor banen. De signaler der bliver sendt fra deres bestyrelsesformand, fra deres sportschef, fra cheftræner Jonas Dal og fra spillerne siger det hele og ydmyghed er for mig at se det altoverskyggende nøgleord, der hviler over Hobro og deres superligastart. Uden at spille ekspert har jeg alligevel nogle ideer om, hvad det er Hobro gør anderledes end de fleste andre professionelle eliteklubber.

Klubben Hobro IK er i ordets bedste forstand en klub. – En klub der hviler på nogle grundlæggende værdier – værdier, som i høj grad har været medvirkende til først at få klubben op i superligaen og efterfølgende har været væsentlige i superligaen. Et kort blik på klubbens hjemmeside (se nedenfor), siger det hele og deres PASSION, SAMMENHOLD, KLUBÅND,  VILJE, VINDERMENTALITET OG RESPEKT er i høj grad det vi, der elsker fodbold har set her i sæsonstarten.

Hobro værdier

De fleste af Hobros spillere har ikke haft den direkte vej til superligaen.  Nogle af dem, med anfører Mads Justesen i spidsen, har været med fra klubben spillede i de lavere rækker, andre er ”glemte talenter”, der ikke slog til i de klubber de spillede i som unge/ungdomsspiller. Samtidig er lidt ældre spillere blomstret op i Hobro. At de så samtidig har været dygtige til at købe ind og blandt andet gjort et kup ved købet af Antipas får det hele til at gå op i en højere enhed.

Generelt set kan man sige, at flere af stamspillerne i Hobro har skullet kæmpe lidt mere end mange andre. De har måske været de næst-bedste  i deres klubber og fra naturens side har de måske ikke været de mest oplagte talenter. Og måske netop derfor har de den store viljestyrke og vindermentalitet som beskrevet ovenfor er blandt Hobros varemærker. Der er under alle omstændigheder ingen tvivl om, at de er gjort af et specielt stof.

Når sammenholdet i og omkring Hobroholdet igen og igen bliver omtalt som et af de væsentligste parametre er det også vigtigt for mig at fremhæve. Det sammenhold har naturligvis rødder flere steder, men det er for mig at se Jonas Dal, som den meget empatiske træner og leder, der har vist en helt unik evne til via sammenholdet at få det maksimale ud af den enkelte spiller og dermed holdet. Jeg var så heldig at være i selskab med Jonas Dal (og ass-træner, Michael Kryger) til en Randers FC-kamp for et par uger siden og her oplevede jeg og resten af selskabet på nærmeste hold, at Hobro-træneren er en ”helt almindelig mand” med begge ben solidt og ydmygt plantet i den jyske muld. At Jonas så samtidig har vist sig som taktikkens mester – og allerede her i de første kampe har lavet flere genistreger hører med til billedet af, at der er mange ting, der er gået op i en højere enhed.

Tillykke til Hobro, Jens Hammer, Jonas Dal, Michael Kryger, spillere og co med den flotte start på sæsonen. Som alle andre fodboldentusiaster glæder jeg mig til at følge jer resten af sæsonen. Jeg er sikker på, at der ligger flere point og venter på I kæmper jer til dem og for mig at se er der ingen tvivl om, at I hører til i superligaen.

Tilbage til overskriften, ”hvad kan vi lære af Hobro” – som nævnt ovenfor kan vi lære en helt masse og for mig og de unge jeg arbejder med til dagligt er det spændende at vide, at det ikke nødvendigvis betyder så meget, hvis man ikke er den bedste – bare man er villig til at arbejde, er der muligheder i en idrætsverden, hvor det største talent man kan have er viljen til at arbejde stenhårdt hver eneste dag. – Og det gælder i øvrigt både på træningsbanen og på skolebænken ; )

Quincy Antipas - der kom fra Brøndby har været et "røverkøb" for Hobro IK.

Quincy Antipas – der kom fra Brøndby har været et “røverkøb” for Hobro IK.