Kære Jacob Nielsen

Tillykke med dit nye job. Det bliver spændende at følge dig i AGF, der har været så heldige og dygtige at kunne tiltrække en af Danmarks absolut bedste fodbolddirektører.

Vi skylder dig alle en kæmpe stor tak, fordi du har været med til at rykke Randers FC – og på mange måder hele Randers op i Superligaen. Det store arbejde du gennem de sidste 12 år har lagt i etableringen af det yderst professionelle set-up i hele Randers FC-organisationen har haft vital betydning for de flotte resultater klubben har opnået. Samtidig har Randers FC’s store udvikling under dit lederskab haft stor afsmittende effekt på mange andre ting i byen, både sportslige og “ikke sportslige”. Det er logisk, at den store brandingeffekt Randers FC har haft på byens image og omdømme er helt ubetalelig og samtidig har det på det sportslige område været ekstremt vigtigt, at vores talentarbejde er kommet så meget op i gear, at vi i Randers er gået fra ingen U-landsholdsspillere for 5 år siden til nu at være blandt de byer, der leverer flest spillere til DBUs U-landshold.

Det har været spændende for Randers ElitesportsCollege at være med til at sætte Randers på landkortet på talentdelen og netop samarbejdet med RFC og college har været vigtig i den proces. Jacob du har sammen med Peter Elstrup og en række dygtige trænere har været et meget væsentligt omdrejningspunkt i det arbejde. Du har i vores samarbejde ofte været hård og kontant og stillet store krav til dine medarbejdere og til dine samarbejdspartnere, men du har samtidig været fair og kompromis-søgende og derved er vanskelig problemstillinger blevet løst.

Jeg kunne nævne mange både små og store tiltag og begivenheder, der har haft væsentlig betydning, men nøjes med at nævne et af dine sidste store “værker” – nemlig det nye koncept for samarbejdsklubberne, hvor der er blevet oprettet 4 centre rundt omkring Randers. Her skal 1300-1500 af samarbejdsklubbernes spillere trænes af Randers FC’s folk.

Jacob Nielsen ved præsentationen af det nye samarbejdskoncept.

Jacob Nielsen ved præsentationen af det nye samarbejdskoncept.

Selvom mit blogindlæg primært “er til Jacob Nielsen” ; ) er jeg afslutningsvis nødsaget til at kommenterer på de bemærkninger jeg har set via de sociale medier eller hørt ude i byen. Folk har kaldt Jacob for “Judas” og, at han er en forræder og de ting der er endnu værre. – Jeg er med på, at der er følelser i fodbold, men jeg vil gerne være talsmand for, at vi behandler Jacob og i særdeleshed hans beslutning om at skifte job med respekt. Det er simpelthen for langt ude, at nogle ikke formår at skille tingene ad. Dejligt at der er blevet så stor fankultur i Danmark og i Randers, men det er jo stadigvæk kun fodbold og et job for en mand. For mig at se er det helt naturligt, at der er bud efter en så dygtig fyr som Jacob, der naturligvis ikke kan være stavnsbundet til Randers FC resten af sit arbejdsliv. Havde jeg været Jacob tror jeg også jeg havde valgt et jobskifte. – Når det er sagt vil jeg være en af de mest ivrige tilhængere, når Randers møder AGF og jeg vil glæde mig til at sende dig en hilsen Jacob, når Randers FC igen har sat AGF på plads.

Held og lykke i AGF. Jeg er sikker på, at du også i de nye rammer bliver en innovativ leder, der nok skal få ny energi i organisationen.