Når viljen vinder…. – om Mathias Broløs

”Kan man træne viljen”, er et spørgsmål jeg ofte bliver mødt med?

Dette komplekse spørgsmål findes der naturligvis ikke et kort og entydigt svar på, men historien om, hvordan Mathias Broløs har kæmpet sig tilbage på håndboldbanen kunne være et interessant sted at starte…!

Historien om Mathias Broløs, der i 2009 på en skoletur med Randers ElitesportsCollege brækkede to nakkehvivler efter en busulykke og efterfølgende måtte nulstille sit håndboldliv, gik for 3-4 uger siden landet rundt og blev delt ekstremt mange gange på de sociale medier. Broløs var allerede dengang, som 16 årig et kæmpe talent og han var med omkring DHF U-landsholdet. For os der var tæt på ulykken og situationen dengang handlede det i første omgang naturligvis mest om, at Mathias fik sin førlighed. Her 7 år efter er den helt fantastiske historie, at Broløs netop har skrevet kontrakt med Randers HH og nu har fået sine første kampe i den danske håndboldliga.

Ligger viljen i generne?

En imponerende indsats af Mathias og et eksempel på, at vilje og tro kan flytte bjerge. Mathias Broløs har naturligvis lavet langt det største arbejde selv, men den knægt er lavet af et helt specielt ”stof” og for mig at se er en god portion ”vilje-gener” den væsentligste del af hans viljestyrke. Mathias’ forældre har støttet og hjulpet alt det de kunne – og mere til. – Men de er alt andet end curling-forældre. De har støttet og vejledt, men aldrig uden øje for, at det har været Mathias, der selv skulle yde den helt ekstraordinære indsats.

Når jeg fremhæver genernes betydning for viljestyrken hænger det også sammen med, at Mathias har en meget arbejdsom og viljestærk lillesøster, Stine. Søster-lagkage er også håndboldspiller og fra sin plads i målet er hun helt uden sammenligning en af de sejeste piger jeg har mødt i de 19 år jeg har arbejdet med sport og skole. Stine er U-18 spiller og har allerede været med omkring DHF-talenttræning/U-landshold og træner også med Randers HK liga. Det bliver spændende at følge hende de kommende år.

Stine var anfører og en af de dominerende spillere, da vores håndboldpiger vandt sølv ved skole VM i foråret.

I øvrigt er den gode historie også et godt eksempel på et tæt samarbejde mellem vores fys, Lotte Krebs og de mange trænere og ledere, der har været omkring Broløs og støttet i processen.

 

Mathias Broløs i sit helt rette "element" - iført Randers HH-trøjen.

Mathias Broløs i sit helt rette “element” – iført Randers HH-trøjen.

 

Anfører og meget vigtig nøglespiller for VM-holdet, Stine Broløs (nederst til højre)

Anfører og meget vigtig nøglespiller for VM-holdet, Stine Broløs

 

Gåsehud og en stor inspiration for andre unge sportsfolk

Jeg har talt med mange håndbold-elskere, der fortalte de fik gåsehud, da de så indslaget med Mathias Broløs, der løb på banen til sin første kamp i håndboldligaen. Hos mig var der både gåsehud og vand i øjnene. – Mathias er en meget stor inspiration for de unge spillere, vi har i vores talentsystem og jeg er meget stolt over, at vi har hans kompetencer i Randers HK og HH – både i klubberne og til morgentræningen, hvor han er et fast holdepunkt i dagligdagen.

 

Nedenfor kan I se indslag fra TV2 og læse en artikel fra Randers Amtsavis umiddelbart efter ulykken i 2009.

Link til TV2 og deres indslag om Mathias Broløs:

http://sport.tv2.dk/video/U3BpbGxlcjIwMTZBMQ

 

Link til Randers Amtsavis, der bragte historien om Mathias Broløs, februar 2009

http://amtsavisen.dk/randers/ulykken-vendte-op-og-ned-paa-livet