Ny blog “på gaden”

Randers ElitesportsCollege – nu også med blog!

Den nye blog har vi indtil videre valgt at kalde “Christians blog”. Her vil jeg med jævne mellemrum skrive korte indlæg omkring stort og småt – ofte med direkte relation til nogle af de ting vi arbejder med på Randers ElitesportsCollege. Det er mit mål at ramme en bred målgruppe, så indholdet både vil henvende sig til elever, forældre, klubber og øvrige samarbejdspartnere.

Først lidt historie…

For at finde baggrunden/starten for Randers ElitesportsCollege skal vi 16 år tilbage. I 1998 startede vi på Randers Realskole en Håndboldlinje i 10. klasse. Det blev straks en stor succes med 2 klasser, der var fyldt op med glade håndboldspillere. Allerede året efter lavede vi også en klasse med fodboldspillere og Fodboldlinjen i 10. klasse var født.

Samarbejde med Handelsskolen – nuværende Tradium

I 2001 indgik vi et samarbejde med det daværende Handelsskolen i Randers (nuværende Tradium). Det betød, at vi nu også tilbød håndbold på den 3 årige hhx-uddannelse. Dette tiltag kaldte vi Randers Håndbold College. I 2004 fulgte fodbold på den 3 årige hhx-uddannelse efter og Randers Fodbold College var nu en realitet.

dm-fodbold-juni10

ElitesportsCollege “fødes” i 2006

Randers Realskole og Handelsskolen havde et tæt samarbejde omkring morgentræning, koordination, trænere, lærere og markedsføring osv. De største idrætsgrene var håndbold og fodbold, men da der samtidig kom flere og flere elever/udøvere fra andre spændende idrætsgrene, var der behov for et samlet koncept og et nyt navn. Det betød, at vi fra 2006 kunne præsentere Randers ElitesportsCollege som en samlet overbygning/paraply med Randers Realskole og det nuværende Tradium som partnere.

handboldpiger_maj2011

Team Danmark samarbejde

Fra 2007 blev Randers kommune Team Danmark kommune, og Randers ElitesportsCollege var med det store koncept, vi allerede havde fået bygget op, en vigtig årsag til, at Randers blev udvalgt som satsningskommune. Samtidig med at vi fik Team Danmarks “godkendelse” i Randers, startede ElitesportsCollege via Randers Realskole også et meget seriøst projekt med morgentræning i 7. – 9. klasse.

Vi har med andre ord fået etableret et rigtig godt koncept, hvor elevernes interesse for eliteidræt har optimale muligheder for at være i “god balance” med deres skolegang. En stor del af vores succes er tætte samarbejdsrelationer med både store og små klubber i Randers området. – Det vil jeg snart komme ind på i min blog. Her vil jeg også fortælle mere om, hvor vigtige vores sponsorer og samarbejdspartnere er for et så specielt koncept som vores.

Collegebygningen

En stor del af vores koncept er naturligvis Collegebygningen ved Arena Randers og Auto-C Park. Her i foråret er det 4 år siden, at HKH Kronprins Frederik sammen med Team Danmarks direktør, Michael Andersen, indviede huset og klippede snoren (billedet). Her vil der også løbende komme opdateringer i forhold til, hvordan det går i huset og meget andet.

kronprins_frederik7

kronprins_frederik6